Om mig

Christine Hägglund

christineJag har alltid gillat nya saker och ställen och varit orädd att ge mig ut. Kanske naiv ibland, men det löser sig alltid. Jag brukar säga att jag vill vara konstant terränggående, oavsett om det gäller att klara av att bete mig på en nobelfest, eller att överleva i fjällen vintertid. Min första egna tågresa med tågbyten företog jag vid sex års ålder. Jag satte mig på tåget, vinkade glatt till mina föräldrar och plockade upp en virkning. Vid fjorton års ålder besökte jag min brevkompis i USA och några år senare var jag tillbaka i landet som utbytesstudent. Jag har tågluffat och rest mycket själv och vid tjugo flyttade jag till Luleå för att läsa till Civilingenjör i Industriell Ekonomi. Jag valde ort pga. mina intressen för friluftsliv och skidåkning. Ända fram tills nu hade jag ägnat stor del av min fritid till att träna och tävla i längdskidåkning, skidorientering och orientering. Nu blev det mer vanligt friluftsliv, samt ytterligare ett år som utbytesstudent, denna gång i Tyskland.

Via en Traineeplats på Exportrådet i Stockholm landade jag på det bolag som då hette Atlas Copco Tools och arbetade med utbildningsfrågor internationellt, främst service- och produktutbildningar för säljare och produktspecialister.

Min man och jag ville norröver igen och flyttade till Gävle. Jag var nu anställd totalt 11 år på olika bolag inom Sandvikkoncernen, i roller som bl. a projektledare, chef och rekryterare. Jag arbetade med produktion, jämställdhetsfrågor och program inom verksamhets- och ledarskapsutveckling. Jag var också projektledare för arbetet med att starta ett tekniskt gymnasium, Göranssonska Skolan, ett samarbete mellan Sandvik och Sandvikens Kommun.  Jag studerade extra vid Högskolan i Gävle, ämnen jag tyckte var intressanta och det blev en Fil Kand i Psykologi.

Nu tog vi beslutet att flytta till Östersund, längtan efter fjällen var för stor för att bo fem timmars körtid från dem. Vi hade nu även tre barn och funderade mycket på hur vi ville att de skulle få växa upp. Jag jobbade en period på Nationellt Vintersportcentrum vid Mittuniversitetet i Östersund,  även kallat Guldlabbet efter de svenska framgångarna vid OS i Vancouver. Ett mycket intressant forskningscentra kring fysiologi och biomekanik, främst inom skidsporter. I dagsläget är jag anställd som projektledare vid Inkubatorn@Mid Sweden Science Park där jag arbetar med programmet Innovation Takeoff för alla som har en ny och innovativ idé att utveckla.

Sedan 2012 är jag egenföretagare i Reflektionsbolaget Silverbränna AB. Där arbetar jag främst med inspirationsföreläsningar, men skriver även artiklar och tar på mig ledarskapsutvecklingsuppdrag.

Jag är tillbaka vid mina rötter i den jämtländska myllan och härifrån låter jag mina vingar flyga.