Äventyr

Blogg – Fjällkedjan 2013

äventyr-snorkel

Född och uppvuxen i Östersund har jag alltid älskat att vara i naturen. Små och stora äventyr är viktiga i mitt liv och de är nästan alltid förknippade med friluftsliv.

 

Svenska Fjällkedjan

Sommaren 2013 gav jag mig på en dröm som varit min vän en längre tid. Den första juli startade jag från Treriksröset med en ryggsäck, tält, sovsäck och vad jag behövde för att klara mig själv. Att få springa längs den svenska fjällkedjan i midnattssolens land kändes fint. Jag kom fram till Grövelsjön den 8 augusti efter många härliga upplevelser. Mer om fjällturen finns i min blogg.

Utrustning

Här finns min utrustningslista och filosofi kring packningen vid löpningen längs den svenska fjällkedjan.

Tack

Det finns många som stöttade mig i att komma iväg. Egentligen ville jag dra iväg i det tysta, men insåg ganska snabbt att jag behövde hjälp med en massa saker och började förklara. Plötsligt fanns då många människor som kan så mycket och verkligen ville hjälpa mig att få ihop rätt grejer.

Joel Svedlund och Lisa Nilsson, som var med och fixade anpassning av kameraväska till ryggsäcken. Petter Zachrisson från Addnature, som bistod med massor av erfarenhet och kunskap vid valet av utrustning. Janne Åberg och Håkan på Gå och Löpkliniken i Östersund,  för hjälp med skoval och anpassning. Hela Hilleberggänget, som lånade ut tält och hjälpte mig göra tältet ännu lättare. Emma Barker på Osprey, för ryggsäcksdiskussionerThomas Wesche på Kartbutiken, som bistod med fjällkartor (jag kunde inte förmå mig klippa i mina egna…). Magnus Jönsson på Silva,  som skickade en språjlans ny kompass när min värstingkompass försvunnit i flytten. Carl Hård af Segerstad på Haglöfs, som gav mig rabatt på regnstället. Kvinnan som kan det här med hemsidor, Therese Carlsson, som med världens engagemang designat och fixat den här fina hemsidan så att ni kan följa mig på vägen! Mattias Grapenfelt på Svenska Turistföreningen, för möjligheten att bo inomhus på deras anläggningar. Annica och Torkel Ideström på Gröna Bandet, för support och stöd.
Slutligen till mina guldägg i familjen, som lät mig göra en dröm levande.

Tidigare äventyr

Under 2009 åkte vi på långresa med våra tre barn i en gul folkabuss med tält. 24 länder på fyra månader. Läs mer här.

 

Kommande äventyr

Sommaren 2014 tänker Mari Rutgersson från Duved och jag simma en sväng. Från Åre till Östersund nämligen. Vi kallar projektet Drivkraft i Indalsälven. Läs mer i det här blogginlägget och håll utkik.