Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

Skridskotur till morbror Lasse

Sonen och jag drog ut på isen igen. Nu ligger visserligen ett tunt lager snö, men vi vet att isen var säker häromdagen. Och vi har all utrustning, inkl flytväst. Så vi drar till Frösö båthamn och åker i medvinden västerut. Han är ju bandyspelare, så vi har bandyrören på och tränar på översteg och leker. Mitt knä är inte i form efter julhelgens krasch, men jag har i alla fall knäskydd på. img_7634.jpeg

När vi kommer fram till Lasse ringer vi och han kommer ner till vattnet med fyrhjulingen och släpet och skjutsar upp oss till garaget, där vi får varm choklad och bullar. img_7638.jpeg

Det är en rätt nöjd kille som fikar. Pappa är på plats också, de håller på att reda ut isnäten. Sen får vi skjuts ner till vattnet igen. Det är inte långt, men knöligt att gå med skridskor… Sen är det motvind hem. img_7642.jpeg
Nu är det ju en liten vältränad hjälte jag är mor till, så vi leker i motvinden hela vägen hem också. Att få åka skridskor på det här viset är värsta lyxen. Naturis mitt i stan och en bror som bjuder på hembakta bullar. Vardagsäventyr.