Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

Nyårsdagen på Storsjön

Vi är alla pigga och glada på nyårsdagens morgon. Då blir det skridskor! Storsjön ligger som en fönsterruta och vad är då bättre än att skrinna från Frösön till min bror i Ås och bjuda in sig på fika? Vi tar med hela gänget. img_7460.jpeg

Det är ju såklart lite logistik. Pär och Solveig tar barnen från Frösön, Andreas och jag tar bilarna till Ås och kör hårt i motvinden för att möta upp dem. Vi kollar var de är. img_7457.jpeg

Sen kör vi på, och lyckas missa dem, så vi hinner nästan hela vägen till Frösö Båthamn innan vi inser var vi är. Men det är bra träning. img_7456.jpeg

Gänget sitter vid Kycklingholmen och fikar. img_7462.jpeg

img_7463.jpeg

img_7472.jpeg

img_7468.mov

img_7483.jpegSen kör vi hela gänget vidare. Vår son är ju bandyspelare och kör runt, runt och tränar översteg och hastighet. Finare is än så här är svårt att hitta. Vi kör flytvästar och hjälm på barnen. Ibland har vi ryggsäckar med armpuffar i. Oftast har jag och Pär alla extrakläder. Slutligen landar vi hos lillebror och hans isnät har visst fisk i sig, mycket spännande att ligga och kolla, är det öring eller sik?

img_7477.jpeg

img_7474.mov