Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

Lunndörren

Sarah och jag har fått till en lunch till lunchtur igen. Vi drar till Lunndörren. De öppnar idag och har lite öppet under nyårshelgen. Det är en riktigt härlig och krispig dag igen. Alldeles för lite snö, men vi blir frostiga i skägget i alla fall, och det är bra nog. img_7394.jpeg

Fika på vägen upp, Sarah har bakat fruktkaka. img_7393.jpeg

Det är så oerhört vackert, solen som precis kommer över horisonten, inte många timmar vi har på oss. Jag har tagit tåget upp, Sarah hämtat mig i Undersåker. img_7391.jpeg

Det är rätt lugnt i stugan. Vi har som vanligt med oss massor av god mat. Lax till förrätt. Pulled älg till varmrätt. Fin choklad till efterrätt. Men det är först efter att vi har haft en långbastu och pratat om livet. img_7397.jpeg

Det blåser hårt när det är dags att åka hem. Vi hade vindstilla på vägen upp. Nu har vi medvind när vi ska ner. img_7400.jpeg

Morgonen är så vacker. Snön driver över sjön i hög hastighet. Lugnet som är i de här stugorna är helande. På vägen hem står vi stilla över den lilla sjön och bara glider fram med vinden i ryggen. Jag försöker lägga upp en film men det verkar inte riktigt lyckas. Kommer fram till Vålådalen, blir bjudna på kokkaffe av Erik Gardfall från STF i deras lilla arbetslokal. Alltså, killar som bjuder på kokkaffe…img_7403.jpeg

img_7408.mov

img_7410.mov