Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

Jag får inte nog

Så är jag här igen då. På isarna. Lilja och jag tog en ledig dag idag, hann med massor av kul, bland annat en tur till Locknesjön. På Musviken ligger isen tjock. Det är så otroligt vackert här (också, det är ju vackert överallt i naturen…). IMG_2488.JPG

Vi tog oss ända ut till öppet vatten. Där vi står nu är isen över en decimeter tjock, bredvid är det öppet vatten. Håller på att läsa på lite iskunskap just nu, det är spännande med rörliga material. Här var det i alla fall ordentligt stabilt. IMG_2508.JPG

På sina ställen ser det ut så här under isen. Här pikade jag igenom på ett slag, så vi åkte inte över.IMG_2495.JPG

Lilja testade att slå lite med staven.IMG_2501.JPG

Fika är viktigt. Det tycker jag alltid. Gott fika ska det vara. Vi åt mommas piroger och drack varm saft. Avslutade med en fin liten chokladbit. IMG_2513.JPG

En äventyrare på tillväxt. IMG_2511.JPG

Fullt med pirogsmulor och väldigt nöjd. Supermysigt med en egen tur med mamma. IMG_2519.JPGJag mår bra när jag är ute i naturen. Jag älskar vintern och trots att skidåkning är bland det bästa jag vet, så saknar jag det inte, trots att snön borde varit här nu. Den här skridskosäsongen är episk och jag kommer för evigt minnas den här hösten och alla fina turer vi har haft.