Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

Äntligen badtemperatur!

Om vårt första gemensamma pass i öppet vatten var kallt så var det här andra i överraskande trevlig vattentemperatur. Jag började med stora huvan, men bytte till vanlig simmössa efter bara några minuter.

OP_Simmerskor_os026Foto: Olof Sjödin

Mari kom in till stan idag, vi träffades i Önsjön utanför Östersund för att träna ihop igen. På plats var även Olof Sjödin från Östersundsposten som tog några bilder och intervjuade oss.

OP_Simmerskor_os001Foto: Olof Sjödin

Eftersom Mari är bättre simmare än mig kör jag paddlar och fenor för att hänga med. Jag får alltid någon slags hyperpuls de första tio minutrarnas simning i sjöar, som om kroppen får ett stresspåslag av det mörka vattnet. Men det lugnar sig och 2-4 varvet simmade jag på i lugnt tempo. Några nittiogradersavvikelser, när jag plötsligt tappar kursen och är på väg åt helt fel håll. Jag försöker navigera på var tredje andning men däremellan gjorde jag några gånger något som jag inte har en aning om vad det är, men som plötsligt förde mig 90 grader i fel vinkel. Snabbt åtgärdat och Mari har redan hunnit börja trampa vatten och undra vad jag håller på med. Alltid åt vänster dessutom.

OP_Simmerskor_os039Foto: Olof Sjödin

Precis utanför bryggan och dags att stanna upp.

OP_Simmerskor_os042Foto: Olof Sjödin

Om någon undrar varför jag har teletubbiestuk på simmössan så är det för att jag har stoppat in gps-klockan i den. Då mäter den relativt rätt, till skillnad från att ha den på armen när jag simmar.

OP_Simmerskor_os062Foto: Olof Sjödin

Summa summarum: Det känns bra. Vi har koll på läget. Nu bara att träna på i några veckor till. Det här är så kul!

One Comment

  • Johan Bergman on Jul 14, 2014

    Så Christine
    Nu har vi simmare från Stenungsund gjort allt för att få överlämna Mari i toppskick för ert äventyr i sommar.
    Lycka till!
    Johan