Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

Snasahögarna

Jag behövde köra en liten rekartur inför SafeRun som går av stapeln 13-15 juni. Letade sällskap bland mina närmaste löparvänner men hade lite för kort framförhållning. Då säger Pär att han kan fixa en kompis till mig. Markus var vid gott mod och hängde på direkt. Inte sprungit i fjällen förut, men vältränad. Jag sa som Baloo:

- Jag ska lära dig allt jag kan!

och han svarade som Mowgli… (den här är en klassiker, den ska man kunna utantill).

Det blev inte så lång dag som vi trodde, men vi hann med tre toppar: Norder Tväråklump, Getvalen och Storsnasen. Vädret var rätt dåligt, mycket vind och ingen sikt. Dessutom hade jag mycket på ”kolla av” listan, så det gick inte så fort. Till på köpet hade jag stukat en fot häromdagen, så jag var lite försiktig. Men tack vare min fantastiske vän och naprapat Jon Hagberg  som jag går hos funkade det, han är nämligen riktigt duktig på tejpningar. Det är lite skämmeskepsen på att säga att jag stukade foten, det är liksom en av mina styrkor, att jag aldrig stukar fötterna…

 

20140531-214947-78587329.jpg

 

På Storsnasens topp den 31 maj.

20140531-214948-78588092.jpg

Där finns också denna vackra ängel, prydd med is. Hade det inte varit så blåsigt hade jag gärna stannat en stund. Vi försökte oss på Lillsnasen också, men vände på grund av vädret.

På vägen ner hade jag en plan på ett bra vägval. Det blev lite väl brant, eftersom jag höll lite hög linje runt Storsnasen på vägen ner, men det gick ju det också. Lite spännande ska det vara.

20140531-214948-78588458.jpg

 

Ytterligare en skön dag i fjällen i alla fall.