Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

En dryg vecka senare

Det har gått drygt en vecka sedan jag kom hem. Vardagen är här i full fart och det känns nästan lite overkligt vad jag varit ute på. Jag har fortfarande inte rengjort alla prylar, men jag har börjat sortera bilder och texter, det kommer bli en lång dagbok när den är renskriven. Jag har utlovat några föreläsningar också, så det ska jag sammanställa.

Det blev som jag tänkt mig. Och inte alls. Jag hade inte räknat med SÅ MYCKET regn. Jag hade trott jag skulle träffa fler människor. Men de jag möten jag fick gav desto mer, och solen strålade desto starkare. Att få möjligheten att under sex veckor råda mig själv, bara ta ansvar för mig själv, testa vad jag orkar och inte orkar, när mitt pannben faktiskt tycker det är läge att lägga ner en stund. Att få gå ner i varv och leva på ett helt annat plan, där det handlar mer om rörelse och överlevnad (låter drastiskt), gav mig också mycket mer utrymme att fundera, tänka klart, inte tänka alls, inte bli störd i tanken, låta tanken flyga. Att inse vad jag längtar efter och allt jag har att vara tacksam över. Hur lite godis, en kopp kaffe eller en bit renkött kan bli så oerhört värdefullt, inte bara för sitt egenvärde utan för allt vad det innebar att få det som gåva. Känslorna blev helt enkelt starkare. Att hitta den tältplats som är på den här bilden, med en liten sandstrand på vardera sida tältet och sitta där ensam med universum på kvällen är stort. Det hade varit stort att ha någon att dela det med också. Men stort på ett annat vis.

Jag har gått igenom alla kommentarer på bloggen och känner mig så lyckligt lottad och tacksam, så många av er som jag mött under resan har kollat in och sagt hej, det gläder mig, jag minns er! Det som också gläder mig är alla andra som följer och läser. Det är en del av tjusningen med bloggande antar jag, att vi kan följa andras äventyr. Jag har också fått oerhört många kommentarer via Facebook och det är häftigt att få så mycket peppning och glada tillrop, det tror jag alla skulle behöva emellanåt. Jag är glad att min tur inspirerar och för den som har frågor eller funderar på fjällöpning är det bara att höra av sig, t ex via kontaktformuläret på hemsidan.

Kroppen har slappnat av, jag har knappt rört mig senaste veckan. Stelnat till ordentligt. Fortfarande ont under fötterna, men den överansträngda muskeln i höger vad har lugnat sig. Nu i veckan kommer jag sätta igång igen, liva upp kroppen. Den mår ju bra av det.

Jag tror att många av oss har drömmar som vi inte tar tag i, tror att de är för stora. Nöjer oss med att dagdrömma. Det finns sällan plats, tid och pengar i vardagen för att uppfylla dem. Tror vi. Jag tror att vi måste göra mer plats för våra drömmar. Det fanns inte möjlighet för sex veckors egen ledighet för mig heller. Trodde jag. Men med stöd av en underbar familj så löste det sig. Det har blivit en viktig markering gentemot mina barn också, att visa hur viktigt det är att ta tag i sina drömmar. Vi pratade om det senast igår vid middagen och jag hoppas kunna stötta mina barn när de börjar drömma.

Vilka av dina drömmar vill du uppfylla?

 

 

6 Comments

 • Lina on Sep 04, 2013

  Har lagt några timmar på att läsa igenom ditt äventyr. Vilken resa! Jag är otroligt imponerad! Du har gjort mig väldigt sugen på fjällen. En vacker dag… Stort tack för inspiration!

 • Mark on Aug 29, 2013

  what … you ran Grona Bandet? Phew! Now I like a run but walking it was enough for me. Well done!

 • kie on Aug 28, 2013

  Råkade få se detta då jag fick ett mail från Grövelsjöns Fjällstation. Det fanns en bild på dig där -och en länk till din blogg.
  Är oerhört imponerad – och nästan lite avundsjuk – av det du gjort. Det är rent underbart att få läsa om det, och du klär det så vackert i ord.
  Lycka till i framtiden! (Men det blir nog svårt att toppa detta?)

 • Mattias Skantz on Aug 28, 2013

  Sjukt imponerande och bra kämpat. Som jag förstått det hade du både mycke mat och tält med dig. Respekt! Hälsa Pär

 • Matti on Aug 27, 2013

  Hej Kicki!
  Vore kul att få höra lite stories från din resa någon gång! Vad är nästa dröm?
  Vi hörs,
  Matti

 • Löparn on Aug 22, 2013

  Hur fort springer du alt hur långt kommer du i snitt på en dag?

  Vad har du för tider på ett maraton?