Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

Minnen

Jag har de senaste dagarna sprungit igenom områden som gett  mig så många minnen. Åkersjön, här var vi på träningsläger och hade tävlingar, det var alltid svårt med skidorienteringstävlingarna för det var skoterspår som inte fanns med på kartan. Myrarna på Kalls höjder, där låg vi på träningsläger, snön kom tidigt, det var uppdragna spår och vi åkte med pannlampa. Körde folkabussen i diket på en smal och halvplogad skogsbilväg och där stod vi en massa ungdomar med skidpjäxor i djupsnö och skulle knuffa upp den igen. Åre, där min bästa kompis Bodil hade stuga och vi precis hade tagit körkort och åkte upp själva på helgerna. Alla oräkneliga träningsläger i Vålådalen som innehöll allt – alla löparturer på fjället med ett paket dextrosol i fickan, Salomon sommarskidskola, orienteringstävlingar, klubbmästerskap där jag och min kompis Magnus väntade in varandra och sedan sprang och lekte på myrarna och gick i mål på tre timmar på en bana på 3 km och disco nere i källaren. Vålåstugan, som min pappa varit med och byggt, och alla fina fjällturer i detta område genom åren. Bruksvallarna/Ramundberget, frusna tår vid tidig säsongsstart för längdåkningen, få bo i stuga med storkillarna i klubben som alltid var schyssta och hjälpte till med läxorna, sponsring av NNP vilket betydde precis hur mycket messmör som helst till limpmackorna som Mästerbagarna skänkt. Så stor del av mitt liv med minnen från regionen, nästan allt har med träning och friluftsliv att göra, en så viktig del av mitt liv. Alla dessa träningsläger jag varit på i hela detta område under några år, bara glada minnen när jag känner efter. Bara roligt. Jag minns inte slit och trötthet, minns bara att vi hade så kul.

Varje ställe, varje läger, varje snöbollskrig utanför vallaboden, jag har haft tid att minnas när jag sprungit mig igenom dessa områden igen. Så många steg jag tagit här genom åren. Och när många frågar hur jag tränat inför det här äventyret, så ligger en stor del av svaret i dessa minnen. Jag har förberett mig ett helt liv. Jag bara väntade på rätt tillfälle.

2 Comments

  • Sara on Aug 08, 2013

    Vilken fin kommentar Pär! Ni har ju gjort detta båda två! Kramar från oss!

  • Pär Hägglund on Aug 07, 2013

    Va bra att du såg tillfället när det kom, och framför allt att du vågade ta chansen och litade på din förmåga. Jag minns när vi resonerade och jag konstaterade att det kanske inte passar bättre något annat år. Det var ju nu som du var både stark och motiverad. Kramar från mig.