Blogg

Svenska fjällkedjan 2013

Och här sitter jag

I en stuga, jäkligt trött och utan godis. Skulle handla med mig lite mer än bara påsmat efter lunchen idag, men glömde det i min iver att få ge mig på slalombacken i Ramundberget. Sen kom jag fram så sent till Tänndalen (långpaus i soffan i Ramis, en jättebra genväg som inte alls blev så lyckad, långfika i en raststuga i väntan på att regnet skulle sluta, vilket det inte gjorde…) att allt var stängt. Utom Hotell Tänndalen som inte har vandrarhemsstatus. Men, jag fick tag i en man som kunde hyra ut en stuga i natt. Jag är så kall och blöt så jag tog den osedd. Han gav mig nyckeln och bad  mig lägga pengar på bordet och åkte iväg. Han tog inte ens mitt namn. Snacka om att få förtroende.

Men nu sitter jag här och längtar efter att småäta lite och har endast att välja mellan resorb, dextrosol och vitlök. Vad jag längtar hem!!!

Har tvättat sockorna, 10 sköljvatten senare blir det fortfarande brunt av myrvatten. Skorna struntar jag i, de står i hallen, men jag har låst dörren så att de inte ska kunna krypa iväg.

3 Comments

 • Pär Hägglund on Aug 07, 2013

  Härligt att du börjar längta hem. Jag kanske måste sätta hänglås på kylskåpet när du kommer hem ;-)

  Skorna kör vi i maskin – men de kanske har gjort sitt …. i löparbutiker brukar de ju rekommendera att man ska byta skor efter 100 mil ….Välkommen hem!!!

 • Pär Hägglund on Aug 07, 2013

  Hej LG – nu fick jag ett gott skratt. Var hos svärföräldrarna i söndags och de berättade hur mycket mylta de plockat att de knappt tog sig tillbaks till bilen…. Själv har jag inte plockat ett enda mylta i sommar men däremot legobitar, glaskulor och ungarnas smutsiga strumpor ;-)

 • LG on Aug 06, 2013

  Du vet väl att det bara är nerförsbacke och medvind sista biten! Blanda Dextrosolen och vitlöken vet jag, det måste vara ngt nytt, snacka om innovativ produktutveckling, om inte annat så får du en ny upplevelse!
  Heja Kicki!

  PS
  Ska berätta att jag såg att Pär sålde hjortron på blocket, blev lagom förvånad då han inte borde ha tid för att plocka så mycket bär att det ska bli över för försäljning. Rimligtvis borde han ha att göra hemma!? Efter att ha kollat postnumret, så att det var rätt person, så skickade jag ett mail till honom och frågade om han verkligen har tid med sånt när Kicki är ute och springer.

  Fick till svar att där fanns minsann ingen Kicki, vilket inte är så konstigt eftersom du är på fjället, men det var inte riktigt så han menade… Kollade då på Hitta.se och ser man på, två namne inom 500 meter i Östersund.

  Lite synd iofs, annars hade jag lagt in en beställning på en några kilo.

  DS