Bara gör’t 

IMG_5757.PNG

 

 

Dags att dra till Ladängen. ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga läderkläder” som Väderannika sa en gång i tiden. Sanningen är, vill du kunna hantera fjället i alla lägen, så går det inte att hänga inne på löpbandet för att det är dåligt väder. Speciellt inte när det är enkelt att hoppa in i bilen och dra hem till en varm dusch efteråt.

IMG_5759.JPGJag var inte ensam i backen, mötte en annan kille som kämpade på rätt ordentligt. Jag är fortfarande på rehab, har fått ok på att träna i backe bara jag går på ett visst sätt och kör vissa muskelgrupper. Efter operationen i somras, där det visade sig att min ishiasnerv växt fast i en ärrbildning (ja, jag har haft ont så in i h-e, men att gnälla över sån smärta gör jag inte med den fostran jag har…), så är jag oerhört duktig med rehab nu. När jag berättade att min favoritträning är att få kötta slalombacke med stavgång, så gick en tränare igång och följde med mig dit och gav mig rätt förutsättningar. Så nu går jag i backen.

IMG_5758.JPGDet är något skönt och fullständigt anspråkslöst med det här vädret. Jag går upp och ner. Har programmerat in favvolåtar på spotify i ett flöde, men efter halva passet stänger jag av. Står längst upp och låter vinden och regnet piska ansiktet. Vänder ansiktet uppåt och bara känner efter. Är så vansinnigt nöjd över att vara varm i kroppen, känna kylan piska, regnet rinna nerför ansiktet. Det är en slags njutning som är svår att beskriva. Jag älskar det här. När kroppen får kämpa, när jag är ute och verkligen känner vädret.

Det hinner bli mörkt innan jag är klar. IMG_5762.JPGJag har inte plockat fram pannlampan för säsongen. Och jag har gått mycket längre än tränaren sa att jag fick. Men jag har älskat med backen och regnet och vinden. Sista vändan ner springer jag i mörkret och sätter fötterna i mina barfotaskor just där de ska och allt blir rätt. Flyt, kallas det på svenska. Flow finns det en massa forskning om. När man hittar flow. Det gör jag här.

Sen åker jag hem till en varm dusch. Och några sista rehabövningar.