Archives

juni, 2014

Jag är redan framme

På något vis är jag redan framme. För fyra år sedan kunde jag inte crawla. Jag var livrädd för öppet vatten. Idag simmade jag själv därute.

Federica och jag åkte för att köra ett morgonpass i Önsjön. Hon simmade två varv och övade sedan teknik längs kanten. Jag bara fortsatte. För några år sedan hade jag knappt vågat simma mellan bryggorna. Jag vet inte var rädslan kommer ifrån. Men det spelar ingen roll. Jag bara fortsatte ut och simmade själv.

För fyra år sedan fick jag hjälp av Micke Rosén att lära mig crawla. Han hade stort tålamod med mig och jag kommer att vara honom evigt tacksam. För ett år sedan hängde jag med samma Micke på en långsimning över Alcudiabukten. Cirka fem kilometer. Jag var så vansinnigt stolt. Bara någon dag senare vågade jag mig ut med en kompis och simmade mellan bojarna.

Visst har jag ett lång tur framför mig i sommar tillsammans med Mari, men på sätt och vis har jag redan kommit dit jag vill. Jag har bemästrat rädslan och kan njuta av att simma rakt ut i vattnet.

Äntligen badtemperatur!

Om vårt första gemensamma pass i öppet vatten var kallt så var det här andra i överraskande trevlig vattentemperatur. Jag började med stora huvan, men bytte till vanlig simmössa efter bara några minuter.

OP_Simmerskor_os026Foto: Olof Sjödin

Mari kom in till stan idag, vi träffades i Önsjön utanför Östersund för att träna ihop igen. På plats var även Olof Sjödin från Östersundsposten som tog några bilder och intervjuade oss.

OP_Simmerskor_os001Foto: Olof Sjödin

Eftersom Mari är bättre simmare än mig kör jag paddlar och fenor för att hänga med. Jag får alltid någon slags hyperpuls de första tio minutrarnas simning i sjöar, som om kroppen får ett stresspåslag av det mörka vattnet. Men det lugnar sig och 2-4 varvet simmade jag på i lugnt tempo. Några nittiogradersavvikelser, när jag plötsligt tappar kursen och är på väg åt helt fel håll. Jag försöker navigera på var tredje andning men däremellan gjorde jag några gånger något som jag inte har en aning om vad det är, men som plötsligt förde mig 90 grader i fel vinkel. Snabbt åtgärdat och Mari har redan hunnit börja trampa vatten och undra vad jag håller på med. Alltid åt vänster dessutom.

OP_Simmerskor_os039Foto: Olof Sjödin

Precis utanför bryggan och dags att stanna upp.

OP_Simmerskor_os042Foto: Olof Sjödin

Om någon undrar varför jag har teletubbiestuk på simmössan så är det för att jag har stoppat in gps-klockan i den. Då mäter den relativt rätt, till skillnad från att ha den på armen när jag simmar.

OP_Simmerskor_os062Foto: Olof Sjödin

Summa summarum: Det känns bra. Vi har koll på läget. Nu bara att träna på i några veckor till. Det här är så kul!

Problem med kontaktformuläret

Häromdagen upptäckte jag att kontaktformuläret inte fungerade. Det var av en tillfällighet, då en person ville ha min mejladress, men inte fått tag på den, så hon hade skickat via kontaktformuläret och bara ringde och sa det. Då jag inte fick någon info, testade jag själv några gånger, tyvärr kom ingenting fram.

Nu är det åtgärdat, men om du kontaktat mig under tiden och jag inte återkommit, så är det på grund av tekniska problem och inget annat! Hör av dig igen!

 

Den häftiga bilden är tagen av Eric Forsner. Helgen 16-18 maj var jag med som ledare på ett Team Nordic Trail-läger i Edsåsdalen. Härliga människor, sol och mycket löpning.