Archives

mars, 2014

Årets kvinnliga äventyrare 2013 – det är jag!

Den 8 mars fick jag utmärkelsen Årets kvinnliga äventyrare 2013. Om jag ser tillbaka på hur det började, och att jag bara gjorde det och att det plötsligt fick stor uppmärksamhet så kan jag bli lite förundrad. Äventyr har jag alltid gjort, men jag har kallat det friluftsliv eller träning. Jag har nog inte tänkt så mycket på mig själv som äventyrare, men nu står det både här och där ”Äventyraren Christine Hägglund”. Steget från att göra äventyr till att bli äventyrare gick fort. Jag har ju alltid varit ute, men det har inte synts på samma sätt. Spridningen av det här blev så oerhört stor genom alla sociala medier. Och ibland tänker jag att ordet äventyr har blivit ganska vardagligt. Vad ligger i definitionen egentligen?

På Wiktionary står det

  1. farofylltvåghalsigt och djärvt företag (handling)
  2. spännande och ovanlig upplevelse
  3. kortvarigt kärleksförhållande med en oftast tillfällig partner

Jag kan då konstatera att jag inte riktigt uppfyller kriterierna… Jag tar alltid säkerhetsaspekten på största allvar. Det är visserligen spännande för mig, men jag har varit mycket i fjällen så det är ingen ovanlig upplevelse och framför allt, min kärlek till fjällen är varken kortvarig eller tillfällig.

Men jag har andra tankar kring definitionen av äventyr. För mig ska det innehålla natur, jag ska dra det lite längre än jag brukar och uppleva mycket nytt. Jag ska lära mig mycket om både naturen och mig själv. Det gjorde jag i sommar. Jag tar med barnen ut på äventyr – vi springer utan pannlampa i skogen när det är mörkt, det är äventyr för dem. Det handlar för mig mycket om strapatser, att våga göra något spännande där jag är lite osäker på hur det kommer att gå.

Men jag trivs helt klart med titeln äventyrare. Jag tycker den klär mig.

wpid-20140308_131202.jpg

Här är jag på scen och mottar mitt diplom av Ola Skinnarmo som själv fått priset tidigare. Den fina bilden i bakgrunden tog min kompis Allan Everum, som jag ”sprang på” (haha) vid Vålåstugan i somras.

wpid-20140307_185813.jpg

 Och nu vill ju alla veta vad nästa äventyr är. Håll utkik, det kommer!

 

Diplomerad ”Bandare” – Fjällfararnas Vita och Gröna Band

Under Vildmarksmässan var det diplomering av alla som gjort det Gröna eller Vita Bandet den senaste tiden. Här är många av oss med våra diplom, stolta och glada.

wpid-20140307_175321.jpg

På http://www.vitagronabandet.se/ finns mycket mer att läsa, bland annat länkar till allas bloggar från turen, vilka som är anmälda till nästa år och hela bakgrunden till Banden.

 

wpid-20140307_174649.jpg

Jag är rätt nöjd med diplomet i hand!

wpid-20140307_142740.jpg

Här är några av oss under diplomeringsarbetet. Alla fick berätta 15 minuter om sin tur och det var stor igenkänningsfaktor hos oss alla. På bilden finns även en T-shirt från Gäddede Camping med. Gäddede Camping blev en knutpunkt för oss alla och med den fantastiska service vi fick där, möjlighet att vila, få berättelser om de andra samt skicka dit depåer var det en gemensam kärlek till Lili-Marie som driver stället.